Lediga Jobb

Software Engineer, Embedded/Cyber Physical Systems

Systemingenjör inom Inbyggda System/Cyber Physical Systems

Arcticus Systems är unika inom sitt område där vi tillhandahåller metoder och produkter som används vid utveckling av pålitliga och säkerhetskritiska inbyggda system.

Kärnverksamheten är verktyg och metodik för modelldriven programutveckling av säkerhetskritiska realtidssystem med tillhörande RTOS. Rubus RTOS är certifierade enligt ISO26262 ASIL D och används av välkända företag som Volvo CE, BAE Hägglunds, Hoerbiger, BorgWarner.

Våra produkter bygger på avancerad forskning och utveckling som fortlöpande förfinats i nära samarbete med våra forskare och industriella partners.

För att möta en ökad efterfrågan på våra produkter behöver vi nu en ny mjukvaruutvecklare.

Är du en ingenjör med några års erfarenhet som vill fördjupa dig inom området Cyber Physical Systems, inbyggda distribuerade realtidssystem med blandade säkerhetskrav, så är detta rollen för dig med ambitioner.

Arbetsuppgifter med många möjligheter

I arbetsuppgifterna ingår utveckling av våra produkter för modelldriven programutveckling som innehåller funktioner för design, analys, generering av kod, testning och simulering samt integration med andra modeller såsom Simulink. Utvecklingen sker i nära samarbete med våra användare.

Du jobbar nära den senaste forskningen inom området tillsammans med dina seniora kollegor.

Kundkontakter i form av konsultuppdrag och utbildning hos kunder ingår.

Personlighet

För att du ska trivas i rollen tror vi att du är en ingenjör som vill ta klivet till mer tekniskt ansvar. Du älskar teknik och utveckling, är prestigelös och trivs i ett mindre företag där din insats gör skillnad, där ni tillsammans driver företaget framåt.

Som person trivs du att jobba självständigt, har en nyfikenhet och älskar problemlösning. Du är noggrann och pålitlig, kundorienterad och trivs i teknikens framkant.

Bakgrund

Du har en akademisk examen med teknisk inriktning och intresse av att utveckla din kompetens inom inbyggda system.Gärna med intresse och erfarenhet av processor arkitektur/hårdvarunära utveckling och är intresserad av utveckling av våra ”state of the art” verktyg för modell-driven utveckling. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Erfarenhet av C/C++ är ett måste. Om du har erfarenhet av hur stora utvecklingsorganisationer fungerar är det meriterande.

Låter det intressant är du välkommen att söka tjänsten. Frågor besvaras av Kurt-Lennart Lundbäck 08-58031100 eller skicka din ansökan till joinus@arcticus-systems.com.